Log in

I forgot my password

Latest topics
» Kereta utk fresh grads
Wed Jun 03, 2009 11:58 am by serama

» raf, cd basikal idup agi
Sat May 16, 2009 4:37 pm by rafnie

» epi nombor baharu.
Sat May 16, 2009 4:33 pm by rafnie

» mahzan jadik pegawai
Sat May 16, 2009 4:32 pm by rafnie

» apan padam yang tak best
Mon Apr 20, 2009 4:10 pm by fizi

» bagaimana untuk menghantar gambar?
Sun Dec 14, 2008 2:31 pm by rafnie

» RULES: New Member pls READ before POSTING!!!!!
Thu Oct 16, 2008 4:10 pm by upmkb

» Your first subject
Tue Oct 14, 2008 3:35 pm by upmkb

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 15 on Fri Jul 19, 2013 3:08 pm
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Ranking
[Pak Guard MEMBER]
1 post
[Prebet MEMBER]
50 post
[Kadet MEMBER]
100 post
[Lans. Koperal MEMBER]
200 post
[Koperal MEMBER]
300 post
[Sarjan MEMBER]
400 post
[Leftenan Muda MEMBER]
500 post
[Leftenan MEMBER]
600 post
[Kapten MEMBER]
1000 post

bagaimana untuk menghantar gambar?

View previous topic View next topic Go down

bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  upmkb on Thu Nov 20, 2008 10:46 am

> anda boleh send gambar melalui email kepada moderator2 [fizi,Aniki,Rafnie,upmkb]
> gambar2 tersebut akan di upload ke flickr.com
> anda boleh lawat webpage http://www.flickr.com/photos/32588951@N04/
> gambar2 menarik, kenangan, memori indah, aktiviti, dan lain2 semasa di upmkb
> ini adalah gambar masa ak wat time diploma ng tm awl2 degree dlu...

http://sambal.fotopages.com/


Last edited by upmkb on Thu Nov 27, 2008 9:04 am; edited 1 time in total

_________________


~ Cinta Sejati tak kenal Rupa...~
avatar
upmkb
[kadet MEMBER]
[kadet MEMBER]

Male
Number of posts : 171
Age : 33
Location : UPM Serdang
Registration date : 2008-10-14

View user profile http://upmkb.forumotion.net

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  rafnie on Thu Nov 20, 2008 1:03 pm

upmkb wrote:> anda boleh send gambar melalui email kepada moderator2 [fizi,Aniki,Rafnie,upmkb]
> gambar2 tersebut akan di upload ke flickr.com
> anda boleh lawat webpage http://www.flickr.com/photos/32588951@N04/
> gambar2 menarik, kenangan, memori indah, aktiviti, dan lain2 semasa di upmkb

wokey..ni email aku, rafuoto_asahina@yahoo.com kalau yang ada YM tu send je pakai YM..itupun kalau aku online ler...
avatar
rafnie
[Koperal MEMBER]
[Koperal MEMBER]

Male
Number of posts : 398
Age : 33
Location : kinabalu kota
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  fizi on Thu Nov 20, 2008 10:39 pm

ni aku nya........

fizi.agriputra@gmail.com
avatar
fizi
[Laftenan Muda MEMBER]
[Laftenan Muda MEMBER]

Male
Number of posts : 545
Age : 33
Location : Atas angin
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  fizi on Thu Nov 20, 2008 11:53 pm

Afan,,boleh ko buat klu org klik kat gallery terus msuk kat flick....lagi senang...xyah nk copy n paste link flick tu......... Smile
avatar
fizi
[Laftenan Muda MEMBER]
[Laftenan Muda MEMBER]

Male
Number of posts : 545
Age : 33
Location : Atas angin
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  rafnie on Fri Nov 21, 2008 2:07 am

fizi wrote:Afan,,boleh ko buat klu org klik kat gallery terus msuk kat flick....lagi senang...xyah nk copy n paste link flick tu......... Smile

boleh ke?
avatar
rafnie
[Koperal MEMBER]
[Koperal MEMBER]

Male
Number of posts : 398
Age : 33
Location : kinabalu kota
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  rafnie on Fri Nov 21, 2008 4:57 pm

[quote="rafnie"]
upmkb wrote:> anda boleh send gambar melalui email kepada moderator2 [fizi,Aniki,Rafnie,upmkb]
> gambar2 tersebut akan di upload ke flickr.com
> anda boleh lawat webpage http://www.flickr.com/photos/32588951@N04/
> gambar2 menarik, kenangan, memori indah, aktiviti, dan lain2 semasa di upmkb

ohoi wahai sedara seforum..jangan hantar kat email sebelum ni..hantar kat email rafnie16@gmail.com k Smile
avatar
rafnie
[Koperal MEMBER]
[Koperal MEMBER]

Male
Number of posts : 398
Age : 33
Location : kinabalu kota
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  upmkb on Fri Nov 21, 2008 4:59 pm

[quote="rafnie"]
rafnie wrote:
upmkb wrote:> anda boleh send gambar melalui email kepada moderator2 [fizi,Aniki,Rafnie,upmkb]
> gambar2 tersebut akan di upload ke flickr.com
> anda boleh lawat webpage http://www.flickr.com/photos/32588951@N04/
> gambar2 menarik, kenangan, memori indah, aktiviti, dan lain2 semasa di upmkb

ohoi wahai sedara seforum..jangan hantar kat email sebelum ni..hantar kat email rafnie16@gmail.com k Smile

ak faham la Quote ni kadang2 ada border line, kdg2 takde, plik ak!!!!!!

_________________


~ Cinta Sejati tak kenal Rupa...~
avatar
upmkb
[kadet MEMBER]
[kadet MEMBER]

Male
Number of posts : 171
Age : 33
Location : UPM Serdang
Registration date : 2008-10-14

View user profile http://upmkb.forumotion.net

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  fizi on Fri Nov 21, 2008 6:00 pm

[quote="upmkb"]
rafnie wrote:
rafnie wrote:
upmkb wrote:> anda boleh send gambar melalui email kepada moderator2 [fizi,Aniki,Rafnie,upmkb]
> gambar2 tersebut akan di upload ke flickr.com
> anda boleh lawat webpage http://www.flickr.com/photos/32588951@N04/
> gambar2 menarik, kenangan, memori indah, aktiviti, dan lain2 semasa di upmkb

ohoi wahai sedara seforum..jangan hantar kat email sebelum ni..hantar kat email rafnie16@gmail.com k Smile

ak faham la Quote ni kadang2 ada border line, kdg2 takde, plik ak!!!!!!

Bnde2 kecik..xyah kira sangat.........
avatar
fizi
[Laftenan Muda MEMBER]
[Laftenan Muda MEMBER]

Male
Number of posts : 545
Age : 33
Location : Atas angin
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  upmkb on Fri Nov 21, 2008 6:04 pm

ok2... ak faham.

_________________


~ Cinta Sejati tak kenal Rupa...~
avatar
upmkb
[kadet MEMBER]
[kadet MEMBER]

Male
Number of posts : 171
Age : 33
Location : UPM Serdang
Registration date : 2008-10-14

View user profile http://upmkb.forumotion.net

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  rafnie on Fri Nov 21, 2008 7:12 pm

ntah nye...kang nak bagi gambar tu bagi taulah..ke inform awal2..senang gak nanti au online check gambar..wu wu
avatar
rafnie
[Koperal MEMBER]
[Koperal MEMBER]

Male
Number of posts : 398
Age : 33
Location : kinabalu kota
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  fizi on Sat Nov 22, 2008 2:02 pm

rafnie wrote:ntah nye...kang nak bagi gambar tu bagi taulah..ke inform awal2..senang gak nanti au online check gambar..wu wu

inform wat pe lg...kan ko online tiap ari.......
avatar
fizi
[Laftenan Muda MEMBER]
[Laftenan Muda MEMBER]

Male
Number of posts : 545
Age : 33
Location : Atas angin
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  upmkb on Sat Nov 22, 2008 5:31 pm

sblum mengupload gambar tu, sila wat SET dlu, letak gambar ikut SET, set tu mcm folder gambar, tajuk besar dia.. rafnie, ko letak gambar tu tak letak set, nnt gambar2 tu bersepah...

_________________


~ Cinta Sejati tak kenal Rupa...~
avatar
upmkb
[kadet MEMBER]
[kadet MEMBER]

Male
Number of posts : 171
Age : 33
Location : UPM Serdang
Registration date : 2008-10-14

View user profile http://upmkb.forumotion.net

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  fizi on Sun Nov 23, 2008 10:15 pm

upmkb wrote:sblum mengupload gambar tu, sila wat SET dlu, letak gambar ikut SET, set tu mcm folder gambar, tajuk besar dia.. rafnie, ko letak gambar tu tak letak set, nnt gambar2 tu bersepah...

ok bos.........
avatar
fizi
[Laftenan Muda MEMBER]
[Laftenan Muda MEMBER]

Male
Number of posts : 545
Age : 33
Location : Atas angin
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  rafnie on Wed Nov 26, 2008 2:21 am

upmkb wrote:sblum mengupload gambar tu, sila wat SET dlu, letak gambar ikut SET, set tu mcm folder gambar, tajuk besar dia.. rafnie, ko letak gambar tu tak letak set, nnt gambar2 tu bersepah...

ok bos...nanti try..
avatar
rafnie
[Koperal MEMBER]
[Koperal MEMBER]

Male
Number of posts : 398
Age : 33
Location : kinabalu kota
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  rafnie on Wed Nov 26, 2008 9:30 pm

upmkb wrote:sblum mengupload gambar tu, sila wat SET dlu, letak gambar ikut SET, set tu mcm folder gambar, tajuk besar dia.. rafnie, ko letak gambar tu tak letak set, nnt gambar2 tu bersepah...

aku tak letak lagi pun lar...gambar3
avatar
rafnie
[Koperal MEMBER]
[Koperal MEMBER]

Male
Number of posts : 398
Age : 33
Location : kinabalu kota
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  fizi on Thu Nov 27, 2008 2:32 am

rafnie wrote:
upmkb wrote:sblum mengupload gambar tu, sila wat SET dlu, letak gambar ikut SET, set tu mcm folder gambar, tajuk besar dia.. rafnie, ko letak gambar tu tak letak set, nnt gambar2 tu bersepah...

aku tak letak lagi pun lar...gambar3

aku dh letak gbar la........aku dh wat folder...tp bersepah gak la....aja la nk buat mcm ne afan..........
avatar
fizi
[Laftenan Muda MEMBER]
[Laftenan Muda MEMBER]

Male
Number of posts : 545
Age : 33
Location : Atas angin
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  upmkb on Thu Nov 27, 2008 9:08 am

page situ mmg la bersepah gambar, tp yg penting kene setting set tu, nnt org snang nak tgk foleder mana satu melalui set tu, set ni lebih kurang cam gallery la.

_________________


~ Cinta Sejati tak kenal Rupa...~
avatar
upmkb
[kadet MEMBER]
[kadet MEMBER]

Male
Number of posts : 171
Age : 33
Location : UPM Serdang
Registration date : 2008-10-14

View user profile http://upmkb.forumotion.net

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  rafnie on Thu Nov 27, 2008 5:06 pm

upmkb wrote:page situ mmg la bersepah gambar, tp yg penting kene setting set tu, nnt org snang nak tgk foleder mana satu melalui set tu, set ni lebih kurang cam gallery la.

patutlah..baru aku perasan yang forum ni dah takde gallery...patutlah..
avatar
rafnie
[Koperal MEMBER]
[Koperal MEMBER]

Male
Number of posts : 398
Age : 33
Location : kinabalu kota
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  fizi on Fri Nov 28, 2008 6:36 pm

upmkb wrote:page situ mmg la bersepah gambar, tp yg penting kene setting set tu, nnt org snang nak tgk foleder mana satu melalui set tu, set ni lebih kurang cam gallery la.

Ooooo,,,,,,,,,mcm tu ke..............

raf bile ko nk upload gbr???
avatar
fizi
[Laftenan Muda MEMBER]
[Laftenan Muda MEMBER]

Male
Number of posts : 545
Age : 33
Location : Atas angin
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  rafnie on Sun Nov 30, 2008 12:43 am

fizi wrote:
upmkb wrote:page situ mmg la bersepah gambar, tp yg penting kene setting set tu, nnt org snang nak tgk foleder mana satu melalui set tu, set ni lebih kurang cam gallery la.

Ooooo,,,,,,,,,mcm tu ke..............

raf bile ko nk upload gbr???

JAP2.. aku dah dapat gambar henry kawen..nanti aku upload k..
avatar
rafnie
[Koperal MEMBER]
[Koperal MEMBER]

Male
Number of posts : 398
Age : 33
Location : kinabalu kota
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  rafnie on Fri Dec 05, 2008 1:58 pm

upmkb wrote:page situ mmg la bersepah gambar, tp yg penting kene setting set tu, nnt org snang nak tgk foleder mana satu melalui set tu, set ni lebih kurang cam gallery la.

uh macam nak asingkan gambar kawen henry wei.. kat flicker tu ada 3 set je...boleh wat set lagi ke? macam terhad 3 set je..
avatar
rafnie
[Koperal MEMBER]
[Koperal MEMBER]

Male
Number of posts : 398
Age : 33
Location : kinabalu kota
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  upmkb on Fri Dec 12, 2008 7:00 pm

rafnie wrote:
upmkb wrote:page situ mmg la bersepah gambar, tp yg penting kene setting set tu, nnt org snang nak tgk foleder mana satu melalui set tu, set ni lebih kurang cam gallery la.

uh macam nak asingkan gambar kawen henry wei.. kat flicker tu ada 3 set je...boleh wat set lagi ke? macam terhad 3 set je..

ko upload satu gamba dlu.. gamba henry tu. dh uload satu, ten gamba tu ko set kan lah. lepas tu upoad ke set yg telah di buat.

_________________


~ Cinta Sejati tak kenal Rupa...~
avatar
upmkb
[kadet MEMBER]
[kadet MEMBER]

Male
Number of posts : 171
Age : 33
Location : UPM Serdang
Registration date : 2008-10-14

View user profile http://upmkb.forumotion.net

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  rafnie on Fri Dec 12, 2008 11:56 pm

upmkb wrote:
rafnie wrote:
upmkb wrote:page situ mmg la bersepah gambar, tp yg penting kene setting set tu, nnt org snang nak tgk foleder mana satu melalui set tu, set ni lebih kurang cam gallery la.

uh macam nak asingkan gambar kawen henry wei.. kat flicker tu ada 3 set je...boleh wat set lagi ke? macam terhad 3 set je..

ko upload satu gamba dlu.. gamba henry tu. dh uload satu, ten gamba tu ko set kan lah. lepas tu upoad ke set yg telah di buat.

owh macam tu ke? jadi aku upload2 je lah kan? em kang aku wat..
avatar
rafnie
[Koperal MEMBER]
[Koperal MEMBER]

Male
Number of posts : 398
Age : 33
Location : kinabalu kota
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  abdmalikupm on Sat Dec 13, 2008 6:17 pm

bagi email hang affan @ fizi
aku nak upload gambar..

ni email aku abdmalik_upm@yahoo.com
avatar
abdmalikupm
[kadet MEMBER]
[kadet MEMBER]

Male
Number of posts : 114
Age : 33
Location : Kuala Lumpur
Registration date : 2008-11-11

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  rafnie on Sun Dec 14, 2008 2:31 pm

abdmalikupm wrote:bagi email hang affan @ fizi
aku nak upload gambar..

ni email aku abdmalik_upm@yahoo.com

malik ko tengok page pertama kat thread ni..email pigi dan aku ada di letak kat situ..kat situ ko upload gmbar kawen ko k..
avatar
rafnie
[Koperal MEMBER]
[Koperal MEMBER]

Male
Number of posts : 398
Age : 33
Location : kinabalu kota
Registration date : 2008-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: bagaimana untuk menghantar gambar?

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum